Films

Op het moment dat wij zelf deze spannende wereld binnenstapten vroegen we ons af of er geen leuke films of televisieseries waren die een goed beeld zouden geven van de lifestyle. We hebben er een paar gevonden die we in dit artikel met jullie willen delen. We schrijven hier geen echte recensie, daarvoor verwijzen we je door naar IMDB of andere sites, maar we zullen in dit artikel kijken of de scenes in de films of serie in de buurt komen van het echte swingen en wat daarbij komt kijken. Het artikel zal worden uitgebreid als we nieuwe films of series tegenkomen, dus voel je vrij om ons te tippen in de reacties!

Swingers

We beginnen met de Nederlandse film ‘Swingers’ uit 2002. Je vindt deze film overigens in zijn geheel op YouTube. De film verteld het verhaal van een beginnend stel dat een weekend doorbrengt met een ervaren stel. Hoewel het acteerwerk uit die tijd wat te wensen overlaat zijn de dilemma’s die je te zien krijgt realistisch. Zonder het verhaal te ‘spoilen’ kan worden gesteld dat alle emoties en spannende momenten die voorbij komen herkenbaar zijn voor swingers, hoewel die nooit allemaal in anderhalf uur voorbij komen. Wat dat betreft heeft het een beetje wat weg van een aflevering van Baantjer, waarin de moord in een uur wordt opgelost. Zo komen hier in vogelvlucht vele facetten van het swingen voorbij.

 

The Overnight

Een Amerikaanse comedy die over swingen gaat. Een redelijk onverwachte combinatie. De film pakte wat ons betreft wel grappig uit, maar realistisch is het allerminst. In The Overnight ontmoet het onervaren stel een ervaren stel bij toeval omdat de kinderen samen in een speeltuin spelen. Daaruit vloeit een afspraak voort inclusief ongemakkelijke situaties terwijl de kinderen slapen. Hoewel je in het dagelijks leven wel eens stellen tegen kunt komen waarvan je het vermoeden hebt dat ze misschien ook swingen (lees daarover hier meer), tot een logeerpartij de volgende dag zal het niet snel komen. Sexy of spannend wordt de film op geen moment.

Nieuwe Buren

Het eerste seizoen van Nieuwe Buren bevat tussen andere intriges door een swingers-verhaallijn. Het stel gespeeld door Katja Schuurman en Thijs Romer maken o.a. spannende foto’s van elkaar om op een swingers datingsite te zetten en wat later in het seizoen kun je ook de 18+ scenes verwachten. Hoewel de serie het zwaartepunt op andere ingrediënten legt, zitten er wel degelijk herkenbare momenten in. Zo kijken onze buren ook wel eens vreemd op van onze kleding als we ’s avonds de deur uit gaan of van de verschillende mensen die bij ons op bezoek komen.

 

Geef een reactie