Samen op een datingsite

Na onze eerste avontuur in Fata Morgana volgden avonden nagenieten. Samen in bed praatten we uren over wat we deden, (nog) niet deden en wat we een volgende keer zouden willen. Van veel swingers zul je horen dat het gevoel wat je daarna samen over houdt aan de ervaring heel intiem en opwindend is. En zo spraken we ook over het stel waarmee we voor het eerst in ons leven een swingerservaring mee hadden. We vroegen ons af of we dit stel nog eens zouden willen ontmoeten en hoe we dat zouden moeten doen. Google is your friend en al snel zagen we dat Swingers Date Club kortweg SDC de meest kansrijke optie was.

Er zijn nog wat andere sites en wat apps voor je IOS of Android apparaat, maar SDC is met name voor de Europese swingerswereld de grootste site waar je terecht kunt om als stel, vrouw alleen of man alleen een profiel aan te maken. We keken elkaar wat ongemakkelijk aan. We zijn dertigers, we hebben beiden nooit iets met datingsites gehad, het Tinder tijdperk hebben we allebei gemist en spannende foto’s hebben we ook nog niet. We besluiten het gewoon te proberen. De eerste 20 dagen gratis, het kan geen kwaad en wie weet vinden we in die 20 dagen dat stel uit de Fata of andere leuke opties.
Het aanmelden is eenvoudig, al zul je even een leuke gebruikersnaam moeten zoeken. Per lid verschilt het hoeveel effort hierin is gestoken. Je zult prachtig verzonnen gebruikersnamen tegenkomen met dubbele betekenissen, maar ook zeker een keer iets als KANGOEDPIJPEN aantreffen in je likes. Wacht even…likes?! We zitten toch niet op Facebook? Klopt, maar andere leden kunnen je profiel bekijken, je kunt zien dat ze je profiel hebben bekeken (en zij als jij hun profiel bekeken hebt) en je kunt een LIKE of vriendschapsverzoek achterlaten. Qua functionaliteiten een soort mix tussen Facebook, LinkedIn en Tinder maar dan anoniem.

In de dagen die volgen vinden we het stel niet terug. SDC heeft op het moment van schrijven 3 miljoen leden wereldwijd! En als we zoeken op de woonplaats die we van het stel hebben onthouden in het napraten na de sex komen we zoveel pagina’s tegen dat het onbegonnen werk is. Maar al na de eerste uren op de site merken we dat het niet deert. We knippen en plakken wat sexy foto’s bij elkaar zodat ze onherkenbaar zijn en beginnen wat op de site rond te kijken. De likes en mailtjes komen vanzelf binnen. Vooral andere stellen, maar ook een single bi-vrouw en een aantal hetero mannen willen graag contact leggen. We schrijven veelal terug dat we nog erg groen zijn en nog even willen rondkijken. Met een aantal stellen wordt het contact gaandeweg leuker, gezelliger, spannender. Er worden nummers uitgewisseld en we belanden in een groepsapp met zijn vieren. Het gebeurt veel merken we, de mailtjes verplaatsen zich na een tijdje naar whatsapp of de meer anonieme app KIK. Jullie zullen zelf als stel moeten bepalen of je dat prettig vindt en hoe je daar mee omgaat. De SDC site en app biedt zelf ook voldoende mogelijkheden om te mailen en berichtjes te sturen dus nodig is het niet. Hoe gaan de meeste mailwisselingen? Heel ontspannen, laagdrempelig en lief. We schrijven lief in plaats van aardig of vriendelijk omdat lief de lading van deze lifestyle beter dekt. Het draait voor ons en veel andere swingers niet enkel om de sex, maar ook om het leren kennen van nieuwe mensen en leuke spannende ervaringen samen opdoen. De meeste mensen zijn gewoon erg lief en open naar elkaar. Hiernaast kun je zien hoe een dergelijke mailwisseling eruit ziet. Niet echt van SDC gehaald, wel heel realitisch.

De 20 dagen vlogen om, al snel waren we betalend lid. Er zijn gratis alternatieven, waar we voor de volledigheid naar zullen linken onderaan deze pagina, maar daar zul je de functionaliteiten zoals travel plans, blogs, party plans en speeddate niet vinden. Wil je binnen zeer korte tijd een hele hoop mailtjes krijgen om uit te kiezen, dan is de speeddate een geweldige optie. Voor ons tweede avontuur besloten we een speeddate te plaatsen en daar te vermelden naar welke club we die avond zouden gaan. Al snel stromen de mailtjes binnen. We worden uitgenodigd in hotelkamers, bij andere stellen thuis, op feestjes die op dat moment plaatsvinden en bij mannen die alleen de club niet binnenkomen dus liever willen dat we bij hun langskomen. We hebben er zo ontzettend veel plezier om samen. Elk mailtje analyseren we en bespreken we. Samen als stel zoveel aandacht krijgen is een compleet nieuwe ervaring. Maar tussen alle reacties zitten ook vaak interessante voorstellen. Onderweg in de auto via de app reageerden we op een stel dat die avond naar dezelfde club zou gaan. We gaan ze daar ontmoeten, het is een laagdrempelige manier van daten want we kunnen zonder klik altijd nog ons eigen ding gaan doen. De afspraak is weinig concreet. Na het uitwisselen van wachtwoorden hebben we gezichten van elkaar gezien dus we herkennen elkaar vast wel. Na een eerste drankje aan de bar wordt Tom op zijn schouder geslagen: “Hey Tom & Nova toch?” We wisselen even een verschrikte blik uit. Toch geen bekende? Het is het stel van SDC, gelukkig. Waar je in de club nog wel eens het ijs moet breken of even met een ander stel, vrouw of man in gesprek moet komen is het ijs door deze date al gebroken. Of het nu wel of niet klikt, dit is een enorm makkelijke manier om van tevoren te weten met welke mensen je eventueel een leuke avond gaat hebben. Speeddates en Partyplans worden volop gebruikt door leden van SDC en het is aan te raden deze functie eens te gebruiken.

Inmiddels gebruiken we al een tijdje samen deze datingsite en geeft het ons veel nieuwe contacten, maar ook een alternatieve uitgaangsagenda. Je zult er feesten vinden waar je het bestaan niet van wist en voorstellen krijgen waar je vast even rode oortjes van krijgt. Of heel erg om moet lachen. Je zult er profielfoto’s zien die je op andere datingsites zeker niet tegenkomt. Maar je zult er vooral leuke nieuwe mensen ontmoeten, sexy foto’s uitwisselen en samen veel spannende gesprekken over hebben! Wij kunnen het daten als stel middels een site als SDC dan ook zeker aanraden. Het is voor ons een onmisbaar onderdeel geworden van deze bijzondere hobby. 

In deze blog laten we je zien hoe je een geschikt profiel kunt aanmaken, inclusief do’s & dont’s!

Geef een reactie