Steamworks

Steamworks mag van het personeel ter plekke eigenlijk geen club genoemd worden, maar een sauna. Zo ontdekken we als we bij binnenkomst vragen of we nou in lingerie of met een badjas naar binnen zullen gaan. Wat blijkt? Het mag allebei en deze laagdrempeligheid bevalt ons wel. We worden uiterst vriendelijk welkom geheten en de weg gewezen in deze sauna / club die op veel avonden voor homosexuele of bisexuele mannen bestemd is maar toch af en toe gemengde dagen kent of feestjes host waar juist alleen stellen komen. Binnengekomen verbazen we ons over het enorme pand. Van de buitenkant lijkt Steamworks op een pakhuis, gelegen net buiten het centrum van Arnhem. Maar eenmaal binnengekomen ben je in een heus wellness centrum met maar liefst vier verdiepingen.

In de kelder vinden we de grootste omkleedruimte  die we tot nu toe zijn tegenkomen. Op de eerste verdieping een bar en restaurant met een simpele maar prima smakende keuze aan gerechten. Op deze verdieping vindt je ook een groot verwarmd zwembad, een aantal douches en een bubbelbad. Vanaf de tweede verdieping kun je je aanvankelijk een beetje verdwaald voelen. We lopen even een rondje om onze weg te vinden, wat sowieso een goede tip is voor elke nieuwe club die jullie gaan bezoeken. Loop voor het druk is even een rondje en kijk even rustig waar alles is en waar je je wel of niet prettig voelt.  Er zijn op deze verdieping meerdere sauna’s te vinden, waaronder ook een infrarood sauna en een stoombad. Ook is er een sexbioscoop, maar die is toch wat ongemakkelijk ingericht met een groot matras en een grote flatscreen-tv.

Nog een verdieping hoger zijn de playrooms te vinden, maar die doen wel heel erg hokjesachtig aan. Het zijn kleine ruimten, veel ervan zijn in het donker en maar bij enkele kan de deur dicht en niet op slot. Voor stellen is het moeilijk bewegen op deze verdieping omdat er teveel single mannen rondlopen die hopen dat ze zich bij een stel mogen aansluiten. Daardoor kun je het gevoel krijgen dat je opgejaagd wordt. Dit gevoel heeft ervoor gezorgd dat we de darkroom en de gloryholes niet eens gevonden hebben, waar we ten behoeve van deze review wel even wilden gaan kijken.

Het personeel in Steamworks is erg vriendelijk. Ook andere stellen die je er tegenkomt zullen graag even een praatje met je maken, maar dat is ook omdat er nu eenmaal niet veel stellen zijn in verhouding tot de mannen alleen. Als je daar naar op zoek bent is Steamworks een prima optie op bijvoorbeeld de bekende gemengde maandagavond. Voor ons werd het meer een avond wellness en voorspel, waar natuurlijk ook niets mis mee is. Steamworks is geen sauna / club voor firsttimers, maar gelet op de prijs best het proberen waard. Er worden ook regelmatig 40Down feesten gehouden, dus dat is ook zeker de moeite waard zoals je hier kunt lezen in onze review van dit feest. Een tip als je naar Steamworks gaat: parkeer in een van de garages op loopafstand en bespaar je zeker 2 Euro per uur aan parkeerkosten.

Genoeg kleine ruimtes, zowel in het donker als in schemerlicht maar de deuren kunnen niet dicht en ze voelt toch meer als een afwerkhokje dan een spannende ruimte. De relaxruimte is daarentegen weer te open om uitgebreid sex te hebben met elkaar.

Voor de combinatie sauna – swingersclub een goedkope optie. Als SDC lid krijg je een gratis drankje bij binnenkomst.

Wij reviewen hier als stel dus kunnen ook alleen afgaan op de maandagavond. De hoeveelheid single mannen is te groot waardoor je als stel al snel het gevoel krijgt dat je achterna gezeten wordt door groepjes mannen.

Prima achtergrondmuziek, meer is niet nodig in deze setting.

Simpele keuzes zoals hamburgers en bittergarnituur, maar smaakt prima met zeer vriendelijke bediening.

Sauna’s, stoombaden, zwembaden, yakuzi, sexbioscoop, darkrooms, infra-rood. Wat faciliteiten betreft de perfecte mix tussen welness en swingersclub.

Geef een reactie