Fata Morgana

De Fata Morgana, ook wel ‘De Fata’ in het wereldje genoemd, was voor ons de plek van de vuurdoop in deze hobby. De eerste indruk van een club krijg je door te kijken op de website. De site van Fata Morgana kun je hier vinden. Wij vinden dat de foto’s op de site geen recht doen aan hoe de club er in werkelijk uit ziet, de club is namelijk veel mooier en luxer dan de foto’s zouden doen vermoeden. Maak je bij andere clubs (of op je vakantieadres) wel eens het omgekeerde mee, in het geval van Fata Morgana is de werkelijkheid mooier dan de op de plaatjes. Bij binnenkomst voel je je alsof je een groot saunacomplex binnenstapt, een lange balie waar je de toch wel wat hoge toegangsprijs moet betalen. Er moet gezegd worden dat de faciliteiten, het voedsel en de drankkeus die je daarvoor all in terug krijgt het wel waard zijn. Swingen is nu eenmaal geen goedkope hobby, zo zal uit meerdere reviews blijken.

 De kleedkamer is ruim, maar kluisjes zijn eigenlijk in elke club te klein en zo ook hier. De Fata heeft een grote rookruimte en een dansvloer als ware het een grote moderne discotheek. De dansvloer is omringd door witleren banken die het geheel een luxe uitstraling geven. Er zijn drie verdiepingen met spannende ruimten. Beneden is het grote en warme zwembad, douches en een sauna. Ook is er een gang met een aantal ruime en prettig verlichte kamers. Met prettig verlicht bedoelen we dat het wat donkerder is dan we soms in andere clubs zien. Fata heeft ook zijn speciale ‘darkroom-nights’ waar het nog donkerder is, maar voor een gewone avond zijn de ruimten precies genoeg verlicht om elkaar te zien maar niet het gevoel te hebben dat je in het volle licht bezig bent. Beneden vindt je ook een BDSM kamer en een kamer met twee massagetafels. De eerste verdieping bestaat uit een open ballustrade met bedden en banken die uitkijken op de dansvloer beneden. Voor ons is dit altijd een snelle doorloop, maar er zijn altijd genoeg stellen te vinden die het daar wel leuk vinden. Vanaf de ballustrade kom je bij een fijne grote speelruimte waar stellen elkaar als vanzelf weten te vinden. Je kunt even gluren door de vele kijkgaten voor je naar binenngaat. Dat deden wij de eerste keer ook, tot we werden aangespoord toch maar naar binnen te gaan, zoals je in ons verhaal hier kunt lezen…

Fata adverteert met de grootste en donkerste darkroom van Nederland. Dat klopt. Het kost je even tijd om op de tast door deze ruimte van A naar B te komen en je kunt ook zomaar op een bed belanden. Bij ons eerste bezoek durfden we hier niet naar binnen, maar in deze blog kun je lezen hoe we daar later toch een heel spannend avontuur hebben bleefd. Een plek waar we in de Fata nog nooit zijn geweest is de orgiezolder. We hebben er wel eens staan kijken op een zaterdag en de ruimte doet voor ons niet anders aan dan de grote ruimte op de eerste verdieping. Toch kunnen we ons voorstellen dat het voor een drukke zaterdagnacht fijn is dat er nog een verdieping is om de drukte een beetje te verspreiden.

Wat niet vergeten mag worden is dat de Fata beschikt over een prachtige ruime tuin met buitenzwembad en ligbedden. Wij hebben daar een hele fijne zondagmiddag in de zon gelegen. Met de tuin, de sauna, het zwembad en goed eten en drinken kan de Fata een goed alternatief zijn voor een dag saunacomplex. Alleen mag je hier met elkaar en anderen net even wat meer doen zonder dat iemand daar ook maar vreemd van opkijkt.

De Fata is voor ons een van de beste clubs van Nederland en we komen er dan ook graag terug. Wel zijn we wat alternatieven gaan zoeken omdat het een duur maandelijks uitje kan worden.

Veel diverse sexruimtes, van kleine kamertjes tot grote plateaus met matrassen. Een bdsm kamer en een grote orgiezolder.

Na recente prijswijziging toch wel wat aan de hoge kant. Meer dan 100 Euro op vrijdagen en zaterdagen. De zondag is het voordeligst, maar dan is het erg rustig.

Heel divers publiek, toegankelijk en gemiddeld naar schatting tussen de 25-45 jaar oud. Hangt altijd wel een leuke sfeer.

House, dance, pop. Op zaterdag met een DJ. De harde beats kunnen wat afleiden in de speelruimten, maar over het algemeen wel fijne muziek om op te dansen.

Ruime keuze, prima buffet en alle dranken zijn aan de bar te krijgen

Een heerlijk zwembad, een kleine sauna, darkroom, goed buffet en hapjes later op de avond.

Geef een reactie