Swingen proberen?

Is swingen iets voor ons?

Misschien wel de moeilijkste vraag om te beantwoorden, maar we gaan je in deze blog informatie, tips en aandachtspunten geven. Swingen kan je relatie en seksleven veel moois brengen. Een mooi gezegde is wel dat liefde gebaat is bij routine en tradities, maar seks juist bij spanning en vernieuwing. Jullie relatie moet echter wel sterk genoeg zijn en het vertrouwen tussen jullie groot. Bovendien moet er natuurlijk al een gezonde seksuele drive en spanning tussen jullie bestaan. De swingerslifestyle is open minded en vol mensen die graag nieuwe mensen ontmoeten of je nu wel of niet met ze in bed belandt.

Denk je aan swingen omdat jullie relatie en sexleven in een sleur is beland of als remedie tegen vreemdgaan? Zie er dan voorlopig vanaf en werk eerst daaraan voor je samen deze spannende aanvulling gaat opzoeken. Want dat moet het echt zijn, een aanvulling op jullie seksleven dat van jullie minstens het predikaat ‘goed’ moet krijgen om hier aan te beginnen!

Ok, we hebben het samen erg goed en we willen het idee verkennen…

In dat geval raden we aan om een paar avonden research te doen, waar je op deze site wellicht al mee begonnen bent. Lees wat essentiele informatie en echte verhalen en bedenk samen wat jullie spannend vinden. Willen jullie eerst naar een parenclub om eens rond te kijken? Bij ons eindigde de eerste avond parenclub onverwachts al in een softswap met een ander leuk stel, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het kan ook deel uitmaken van jullie verkenningstocht om gewoon eens wat te dansen, te kijken en rond te lopen. De meeste clubs zullen je op je gemak stellen en rustig rondleiden als je even meldt dat je voor het eerst bent. Bezoek de sites van de clubs om te weten op wat voor thema-avond je binnenstapt. Je eerste keer ope en BDSM night binnenstappen is wellicht geen goed idee. Je kunt natuurlijk ook onze reviews gebruiken om een keuze te maken uit de vele leuke clubs die er zijn. Maak goede afspraken met elkaar hoever je die avond wilt gaan. Een aantal van onze avondjes bestonden uit heerlijke sex samen terwijl we het al heel spannend vonden om naar anderen te kijken en luisteren. Ervaar eens wat dat met jullie doet. We durven wel te stellen dat je op een gemiddelde zaterdagavond in een swingersclub hoe dan ook een enorm leuke avond kunt hebben. Het beeld dat je binnenstapt tijdens een grote orgie is absoluut misplaatst. Natuurlijk kun je die later op de avond vinden…maar bij binnenkomst is een club niet veel anders dan een stijlvol ingerichte discotheek met leuke mensen. Je zult er vrijwel geen dronken of aggressieve mensen treffen en iedereen staat open om even een praatje met je te maken. En op een bepaald tijdstip wordt de normale uitgaanskleding verruild voor sexy lingerie.

Misschien voelen jullie je beter bij een date met een ander stel? Eerst eens wat eten en drinken en liever thuis die spannende setting creëren dan in een club? Kijk dan op een van de swingerswebsites waar we over praten om je een proefperiode aan te melden. Stort je niet direct in een date met het eerste profiel waar je een match mee hebt, maar mail wat rond en raak een beetje thuis met de begrippen van de lifestyle. 

We weten het zeker! We willen dit…wat kunnen we nog meer verwachten?

Jullie hebben je ingelezen, misschien zelfs een parenclub bezocht of een profiel aangemaakt op een swingers dating site, maar jullie weten nog niet precies hoe nu verder. Dit zijn onze belangrijke tips uit eigen ervaring:

  • Maak samen afspraken over jullie wensen en grenzen. En dit lijkt makkelijker dan het is. Willen jullie swingen om te komen tot partnerruil / fullswap of is softswap al spannend genoeg? Of willen jullie graag liever alleen een man of vrouw erbij voor een trio? Besef je daarbij ook dat sommige afspraken wat lastiger uit te leggen zijn? We komen wel eens stellen tegen die wel orale sex willen, maar liever niet zoenen. Dat kan natuurlijk, maar wees daar duidelijk in, bijvoorbeeld in je profiel of voor je met zijn vieren in een spannende ruimte belandt.
  • Accepteer ook dat deze afspraken wellicht niet voor altijd zijn. Blijf met elkaar in gesprek over wat jullie zien en ervaren bij andere stellen en hoe jullie fantasieën zich daarbij ontwikkelen. In the heat of the moment kunnen wensen veranderen, maar het is onverstandig om in het moment ook grenzen te veranderen. Praat er daarna over met elkaar en ontdek wat er eventueel kan veranderen voor jullie samen.
  • Bespreek ook hoe je wilt gaan communiceren met andere mensen. Doe je dat op een van de genoemde datingsites samen? Of geef je van een van jullie een telefoonnummer? Wie onderhoudt contact met wie?
  • Misschien wel de belangrijkste tip gaat over jaloezie en onzekerheid. Op korte termijn zullen we hier een afzonderlijke blog over schrijven. Accepteer dat als jullie dit vanuit een liefdesrelatie gaan doen dat er af en toe gevoelens van jaloezie of onzekerheid kunnen opdoemen en dat je daar met elkaar over moet kunnen en durven praten. Jullie gaan heus niet alleen maar strak getrainde stellen, rondborstige vrouwen en groot geschapen mannen tegenkomen…maar ze zitten er natuurlijk zeker tussen. En misschien is het even slikken als jouw partner aandacht krijgt van iemand waar je je onzeker bij voelt. Het is absolute onzin om te denken dat jaloezie niet bestaat of niet mag bestaan in de swingerswereld. Zolang je hier goed met elkaar over kunt praten kun je ervaren dat swingen jullie vertrouwen in elkaar alleen maar sterker kan maken. Als het onbesproken blijft, zou het jullie swingers avontuur kunnen laten stranden. 

Aandachtspunten

Een paar aaandachtspunten in deze lifestyle die je als beginner even tot je moet nemen zodat je er niet door wordt verrast. Houdt altijd rekening met last minute afzeggingen voor dates. De gemiddelde leeftijd van stellen die je gaat tegenkomen ligt tussen de 25 en 45 en dus zijn dit allemaal mensen met drukke banen, kinderen en een sociaal leven naast hun swingersbestaan. Er zijn allerlei redenen voor mensen om op de avond zelf te beslissen om toch niet naar de club af te reizen waar ze met jullie hebben afgesproken. Alle excuses hebben wij al voorbij zien komen, van zieke kinderen tot het uiterst eerlijke ‘we willen toch liever niet swingen’. Zorg ervoor dat het niet uitmaakt of dat andere stel nou wel of niet komt opdagen, het gaat erom dat jullie een spannende avond hebben. Laat je verassen door andere leuke mensen in de club of maak nieuwe afspraken.

Wees je ervan bewust dat homofobie je in deze lifestyle niet gaat helpen. Vaak beginnen de activiteiten met een beetje verkennend vrouw-vrouw contact, dus een beetje bisexualiteit of party-bi zijn is wel een prettige eigenschap voor de vrouw. Bisexualiteit bij mannen komt minder voor of wordt minder geaccepteerd (hierover schreven wij ook een blog) maar besef je dat in de speelruimten je niet moet schrikken als er even een harige been tegen je aan stoot. Je ligt nu eenmaal vaak met zijn vieren van elkaars lichamen te genieten.

Vrouwen hebben over het algemeen de leiding in de clubs. Het is een ongeschreven etiquette. Niemand zal zomaar aan jullie gaan zitten. In veel gevallen zal het netjes gevraagd worden of jullie het leuk vinden mee te gaan naar een ruimte of een zwembad of iets waar meer kan gebeuren dan op de dansvloer.

Moed indrinken in een club of op een date? Een drankje om los te komen en even de eerste spanning te laten zakken is wel lekker, maar drink niet teveel. Voor mannen kan het al spannend genoeg zijn om in het bijzijn van een andere man, vrouw of stel een erectie te krijgen en teveel drank gaat je daar zeker niet bij helpen. Het is van belang om samen te bepalen of je wel of geen middelen wilt gebruiken om jullie drempels te verlagen. Sommige mensen gebruiken geestverruimende middelen om de drempel te verlagen of het plezier te verhogen,  anderen hebben genoeg aan een wijntje en weer anderen zijn volledig anti-drank en drugs in de lifestyle. Bepaal op dit gebied ook weer samen jullie wensen en grenzen in. Lees hier meer over middelen in de swingerswereld en de do’s & dont’s daarbij.

Tot slot, safe sex is heel belangrijk voor swingers. Je zult op de datingsites zien dat veel swingers zich periodiek laten testen  en in de parenclubs liggen overal condooms. Zorg ervoor dat jullie in alle situaties, zelfs als jullie met meerdere lichamen over elkaar kronkelen in een spannend verlichtte ruimte met opzwepende muziek aan kunnen denken aan veilige sex zodat jullie zonder zorgen weer naar huis gaan aan het eind van de avond.

Meer tips?

Zoeken jullie meer tips? Bijvoorbeeld over geschikte kleding of wil je meer ervaringen lezen? Kijk gerust rond op deze site of vraag het ons!

Geef een reactie